Boekenlijstgegevens

Handig met getallen

Boekenlijstgegevens

 

 

De werkboeken Handig met getallen (HMG) bieden je de mogelijkheid je eigen vaardigheid rekenen op het gewenste niveau (3F) te brengen. Elk werkboek voldoet voor dat betreffende onderdeel aan de ‘Kennisbasis rekenen voor de Pabo (2018)’. De werkboeken Handig met getallen bestrijken samen de vijf domeinen:

  1. Domein 1: Getallen (HMG1b) en Bewerkingen HMG1a).
  2. Domein 2: Verhoudingen, Procenten (HMG2a), Breuken en Kommagetallen (HMG2b).
  3. Domein 3: Meten (HMG3).
  4. Domein 4: Meetkunde HMG4).
  5. Domein 5: Verbanden (HMG5).

De herkenbare structuur, systematische opbouw, heldere voorbeelden, goede uitleg, de grote hoeveelheid oefenopgaven en de toets op het niveau van de Kennisbasis maken HMG uitermate geschikt voor het zelfstandig bestuderen van de leerstof en bovendien een prima voorbereiding op de Kennisbasistoets Wiskunde voor de pabo!

 

Boekenlijstgegevens

De nummering van de werkboeken van HMG is gekoppeld aan de vijf domeinen. Dat vindt u ook terug in o.a. de boekenlijstgegevens HMG.
Handig met getallen biedt pabo’s de mogelijkheid om voor Maatwerk te kiezen. In overleg met de uitgever stelt de pabo in dat geval haar eigen werkboek(en) samen. Zij kiest uit de beschikbare 10 hoofdstukken uit de 8 titels. De pabo kan er ook voor kiezen eigen artikelen of producties van docenten of studenten aan het werkboek toe te voegen. Voorzien van haar logo beschikt de pabo dan over haar eigen werkboek.

 

Ondersteunende website

Bij de prijs van het werkboek is het gebruik van deze ondersteunende website www.handigmetgetallen.nl inbegrepen. Op de website vind je onder andere de antwoorden op de toetsen van alle werkboeken, errata bij verschillende oplages en de aanvulling op de werkboeken vanuit de ‘Kennisbasis wiskunde voor de pabo (2018)’. Dat laatste voor het geval je over een versie beschikt waar niet op staat dat je werkboek is afgestemd op de ‘Kennisbasis 2018’.

De inhoud van de website vind je onder andere in de linker navigatiebalk op je scherm