Boekenlijstgegevens

Handig met getallen

Boekenlijstgegevens

 

 

De Rekenwerkboeken Handig met getallen (HMG) biedt je de mogelijkheid je eigen vaardigheid rekenen op het gewenste niveau (3F) te brengen. Elk Rekenwerkboek voldoet voor dat betreffende onderdeel aan de Kennisbasis rekenen voor de Pabo (2018). De reeks Handig met getallen bestrijkt derhalve de volledige vijf domeinen:

  1. Domein 1: Getallen (HMG1b) en Bewerkingen HMG1a).
  2. Domein 2: Verhoudingen, Procenten (beide HMG2a), Breuken en Kommagetallen (beide HMG2b).
  3. Domein 3: Meten (HMG3).
  4. Domein 4: Meetkunde HMG4).
  5. Domein 5: Verbanden (HMG5).

Daarmee is HMG een prima voorbereiding op de Kennisbasistoets Wiskunde voor de pabo!

 

Boekenlijstgegevens

De nummering van de rekenwerkboeken is gekoppeld aan de domeinen (zie de opsomming hierboven). Uitgebreide informatie over samenstelling, beschikbaarheid en prijs vindt u in de boekenlijstgegevens HMG.
Handig met getallen biedt pabo’s ook de mogelijkheid om voor Maatwerk te kiezen. In overleg met de uitgever stelt de pabo in dat geval haar eigen rekenwerkboek(en) samen. Zij kiest uit de beschikbare 10 hoofdstukken uit de 8 titels. De pabo kan er ook voor kiezen eigen artikelen of producties van docenten of studenten aan het rekenwerkboek toe te voegen. Voorzien van haar logo beschikt de pabo dan over haar eigen rekenwerkboek.

 

Ondersteunende website

Bij de prijs van het werkboek is het gebruik van deze ondersteunende website www.handigmetgetallen.nl inbegrepen. Op de website vind je onder andere de antwoorden op de toetsen van alle werkboeken, errata bij verschillende oplages en de aanvulling op de werkboeken vanuit de ‘Kennisbasis wiskunde voor de pabo (2018)’. Dat laatste voor het geval je over een versie beschikt waar niet op staat dat je werkboek is afgestemd op de ‘Kennisbasis 2018’.

De inhoud van de website vind je onder andere in de linker navigatiebalk op je scherm